Ahududu, ormanın çileği
Ahududu, ahudududan lezzetli
bir meyveden çok daha fazlasıdır, bu Seo uzmanı
nedenle bu makalede, tüm faydalarını ve onu almanın yollarını tanımlamak
istiyoruz.
Ahududu, ormanın çileği
1 Ahududu türleri
2 Beslenme bilgisi (100 g
başına)
Ahududu 3 Özellikleri
4 hazırlıklar ve uygulamalar
ahududu ve yaprakları tabanlı.
5 merak
Ahududu, Rubus idaeus L.,
ahududu meyvesidir ve Rosaceae familyasına Seo hizmeti
aittir.
Üreme ve direnç için büyük
bir kapasiteye sahip olduğu ve Kuzey Asya ve Doğu Avrupa'ya özgü olduğu için
büyümesi çok kolay bir bitkidir.
Onları tüketmek için en iyi
zaman Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarıdır.
Ahududu
türleri
Şu anda piyasada bulunan
ahududu çeşitleri, Avrupa'da bulunan kırmızı meyvelerin, kırmızı ve siyah
türlerin ve Kuzey Amerika'nın çeşitlerinin bulunduğu yabani ağaçlardan
gelmektedir:
Rubus strigosus (yabani
ahududu).
Batı Rubus (siyah ahududu).
Rubus neglectus (mor
ahududu).
Beslenme bilgisi (100 g
başına)
Kalori: 39.
Yağ: 0.5 g.
Karbonhidratlar: 8 g.
Proteinler: 0.7 g.
Kolesterol: 0 mg.
Potasyum: 220 mg.
Sodyum: 0 mg.
Kalsiyum: 41 mg.
Elyaf: 7.4 g.
C Vitamini: 25 mg.
Ahududu özellikleri
Remineralize edici etki.
Fiziksel ve entelektüel zayıflık ve zayıflığın üstesinden gelmeye yardımcı
olur.
Folik asit sağladığı için
hamile kadınlar ve bebekler için şiddetle tavsiye edilir (B9)
Görme keskinliğini artırmaya
ve göz hastalıklarını önlemeye yardımcı olur (A vitamini sağlar). Ayrıca,
savunmayı güçlendirir ve bu da birçok bulaşıcı hastalığın önlenmesine neden
olabilir.
Antirust. C vitamini katkınız
sayesinde
Ahududu, idrar söktürücü bir
etkiye sahiptir. Böbreğin normal işleyişini düzenler, böbrek taşı ve kolik
oluşumunu engeller.
Laksatif. Düzensiz ve ağrılı
bağırsak tahliyesini kolaylaştırır.
Emenagogo. Düzensiz ve
sancılı adet akışını normalleştirir.
Tonik. Gözler, göğüsler gibi
cildi ve bedensel organları güçlendirir ve onarır.
Antiinflamatorio. Boğaz
iltihapları için gargaralarda çok ağrılı ve yutmayı etkileyebilecek şekilde
tavsiye edilir. Ayrıca iç preparatlarda, bronşit, sistit, stomatit iltihabı
azaltarak ...
Aromalı. Ahududu, özellikle
çocuklara yönelik olan şurupların organoleptik özelliklerini geliştirir.
Ahududu ve yapraklarına
dayalı müstahzarlar ve uygulamalar.
Frutos. Meyveleri en uygun
olgunluk noktasında yiyin. Asteni için belirtilmiştir.
Gargaralar. 10 dakika boyunca
50 g yaprak kaynatın. Anjin iltihabı ve dış ağızdan etkilenmeyi azaltır.
İnfüzyon. Kaynayan suyun
litresi başına 20 gr yaprak. Günde 2 kez al. Savaş kabızlıktır ve böbreğin
normal işleyişini uyarır.
Kaynatma. Su litresi başına
40 gr yaprak. Dönemin tarihinden bir hafta önce günde 2 bardak almanız
önerilir.
Poultices. Sütte pişirilmiş
ahududu yapraklarından. Kümesleri sıcakken uygulayın ve yarım saat bekleyin.
Ağrılı ve gevşek göğüsler için etkilidir.
Meraklısına
Kurumsal seo Ahududu,
bazı ilaçların tadını geliştirmek için ilaç endüstrisinde her şeyden önce
kullanılmaktadır.
Ayrıca
reçel yapımında şekerlemeler için kullanılır.
Yerleştirildiği konteynere
göre renklerini kaybedebilirler çünkü orijinal parlak kırmızılarından sorumlu
pigmentler, belirli alüminyum, kalay veya demir kaplarda bulunan metal iyonları
ile temas ettiğinde menekşe veya mavimsi olurlar.
Yorumlar
Yorum Gönder